Protein, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kuru incir insan sağlığına pek çok yönden faydalıdır. Dut ailesi bitkilerinden biri olan Ficus ağacında yetişen incirin, dünya genelinde tüketim miktarı bir hayli yüksektir. Türkiye’de, Ege Bölgesi’nde yetiştirilen incir, Türkiye’nin ihracat ettiği meyveler arasında yer almaktadır. Sonuç olarak; dünya incir üretiminin yaklaşık %26’sı Türkiye sınırlarında gerçekleşmektedir.
İncir Tüketiminin İnsan Sağlığına Etkileri Neler?
Sağlıklı bir diyet programında incir muhakkak yer almalıdır. Çünkü incir, yapısı gereği; B vitamini, A vitamini, K vitamini, C vitamini, Çinko, Bakır, Manganez, Demir ve Magnezyum zengini bir meyvedir. Lifli yapısı sayesinde sindirimi kolaydır ve kan şekerini dengeleme özelliğine sahiptir. Kilo kontrolüne yardımcı olan incir, obezite tedavisinde de etkili sonuçlar sağlamaktadır.
Kalp rahatsızlığına iyi gelen incir, sahip olduğu Omega 3 ve Omega 6 yağlarla birlikte polifenoller bakımdan da zengindir. Ayrıca incirde yüksek düzeyde flavonoid bulunmaktadır. Bu yönüyle incir, koronor kalp hastalıklarının oluşmasını önleyici bir özelliğe sahiptir.
Kuru incir yılın her mevsiminde tüketilebilmesine rağmen yaş incirin üretim dönemleri sınırlıdır. Erken hasat dönemi Haziran ayı olurken Temmuz’un sonu ve Ağustos ayının başları incirin hasat zamanıdır. Ortalama olarak incirin hasat zamanı 45 günlük bir süreye tabidir.
İncir Nasıl Tüketilmeli?
İncirin birbirinden farklı şekillerde tüketim yöntemi bulunmaktadır. İster yaş halde iken istenirse de kuru şekilde incir tüketilebilmektedir. Diyet içerisinde yoğurtla birlikte tüketilebilen incir, yulaf lapası içerisine katılabilmektedir.
İncir, kuru halde iken uzun süre boyunca tazeliğini koruyabilmektedir. Kuru haliyle incir, farklı gramajlara sahip paketlerle muhafaza edilebilmektedir. Kuru haldeki incir, kurutma aşamasında C vitamini kaybına uğramaktadır.
Kuru İncir İçin Marka Tercihi Nasıl Yapılmalı?
Piyasada kuru halde incir üreterek satan birbirinden farklı çok sayıda firma bulunmaktadır. Marka sayısı fazla olduğundan dolayı, doğru markanın tercihi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur.
Öncelikle ürün paketlemesi, incirin hava ile temas etmeyeceği şekilde yapılmalıdır. Hava ile teması kesilen incir, daha uzun süre boyunca tazeliğini koruyabilmektedir. Özel paketleme yöntemiyle paketlenen incirler, mevcut besin değerini kaybetmemektedir.
İnze kuru incir çeşitleri, farklı gramajlarda satılmakla birlikte piyasanın en kaliteli incirlerinden oluşmaktadır. Tazeliğini korumak için el değmeden yapılan paketleme işlemleri, markanın kalitesini uzun süre boyunca korumasını sağlamaktadır.
Doğal kuru incir satın almak için https://www.inze.com.tr/urun-kategori/urunler/incir/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.