Gün Kurusu Kayısı Özellikleri
Kayısı kurusu hemen herkesçe sevilen ve bolca tüketilen bir üründür. Ülkemizde kayısının başkenti olarak kabul edilen...
Kırmızı Toz Biber Faydaları Nelerdir?
Türk ve dünya mutfağında yoğun olarak kullanılan kırmızı toz biber, klasik bir baharattan çok ötedir. Yemeklere...
Doğal Domates Salçası Özellikleri
Domates hem meyve hem de sebze olarak kabul edilir ve özellikle Akdeniz bölgesi olmak üzere tüm dünya mutfaklarının...
Salamura Asma Yaprağı Nedir? Nasıl Kullanılır?
Salamura asma yaprağı mevsiminde toplanır ve uygun koşullarda salamura edilerek, sonrasında kullanılmak üzere...
Hurma Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?
Hurma İslam dininde önemli bir yere sahip, son derece şifalı ve tüketmesi keyifli bir meyvedir. Özellikle Ramazan...
Kuru İncir Tüketmenin Faydaları Nelerdir?
Protein, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kuru incir insan sağlığına pek çok yönden faydalıdır. Dut...
Zeytinyağı Nasıl Muhafaza Edilir?
Zeytinyağı, özellikle Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgelerde yetişen zeytinlerden elde bir yağ türüdür. Bilinen diğer...
Kaliteli Zeytin Nasıl Anlaşılır?
Büyük bir bölümü Ege Bölgesi’nde olmak üzere, ülkemizin belli başlı yerlerinde kaliteli zeytin hasadı yapılmaktadır....
İncir Nedir? Faydaları Nelerdir?
İncir potasyum, A, E, K vitamini, kalsiyum ve antioksidanlar içeren mucizevi meyvelerden biridir. Hem taze olarak hem...
Zeytinyağının Mucizevi Etkileri
Zeytinyağının mucizevi etkileri binlerce yıldır yapılan çalışmalarla birlikte, kanıtlanmıştır. Her mevsim rahatlıkla...